Een veranderende wereld...

Een veranderende wereld...

Overbevolking, opwarming van de aarde, aanslagen, vluchtelingen, het steeds groter wordende verschil tussen arm en rijk, valse politici, ziektes en steeds meer antibiotica resistente bactieriën, dreigende leiders met kernwapens en noem het maar op....


Een veranderende wereld...

Overbevolking, opwarming van de aarde, aanslagen, vluchtelingen, het steeds groter wordende verschil tussen arm en rijk, valse politici, ziektes en steeds meer antibiotica resistente bactieriën, dreigende leiders met kernwapens en noem het maar op....

Je ontkomt bijna niet aan het denken dat vandaag de dag wel zoveel fout kan gaan en dat we soms de dans maar net ontspringen.

Ik had al een paar keer niet meer op deze aarde moeten zijn
Met een heel groot en liefdevol engeltje op mijn schouder ben ik er gelukkig vandaag de dag nog steeds en mag ik wederom een blog voor de prepshop schrijven.

Wat bepaalde situaties in mijn leven die mij zijn overkomen heeft doen beseffen, is dat het leven maar kort is en dat je er beter maar zoveel mogelijk van kan genieten voordat het het voorbij is. Wat het me ook heeft doen beseffen is dat enige voorbereidingen treffen voor bepaalde situaties, helemaal geen overbodige luxe is.

Kleine voorbereiding veel plezier
Een verbandtrommel in je auto, een branddeken in je keuken, een multitool in je broekzak (nummer 1 gebruikt voorwerp van elke man die er 1 in bezit heeft en hem altijd bij zich draagt), een zaklamp in je meterkast, kaarsen in een lade samen met wat extra aanstekers en ga zo maar door.

Allemaal samen van die kleine dingen die in een noodgeval in 1 keer behoorlijk waardevol kunnen zijn.

Voorbereiden als levensstijl
Voor mij zelf is het er in de loop der jaren ingeslopen om op dergelijke dingen te letten en zelfs een levensstijl geworden. Qua outdoor zou ik het redelijk zelfvoorzienend een behoorlijke tijd kunnen redden in een extreme situatie.

Wat betreft de thuisbasis met vrouw en gezin heb ik nog wel wat wensen om uiteindelijk geheel zelfvoorzienend en helemaal los van de grote bedrijven te kunnen leven.

Misschien dat dat in onze Westerse maatschappij nooit helemaal zal lukken, maar een stroomnetwerk middels (zonne)generatoren als basis (en de energieleverancier als back up geminimaliseerd), een waterput en waterfiltratie middels natuurlijke hulpbronnen, een grotere moestuin en nog wat plannetjes die ik uiteindelijk hoop te bereiken en waarvan ik overtuigd ben dat dat ook te behalen valt en welke ik graag zou willen realiseren.

Iets om over na te denken.
Dat alle in het begin geschreven dagelijkse bedreigingen, maar nooit een koude dagelijkse onhoudbare waarheid zullen worden die ons leven dan op drastische wijze zullen veranderen. Maar het gevoel voorbereid en onafhankelijk te zijn van nutsbedrijven als de nood aan de man komt, is een idee wat ik graag in jullie hoofd wil planten.

Geniet van het leven, maar sta soms even stil bij een 'wat als' en bedenk hoe je daar op kan anticiperen. Ik geloof heilig in Lot, maar dat betekent niet dat ik me alles zomaar laat overkomen.

Denk er maar over na.

Tot de volgende keer!

Gerwin - Laaglander