Indoor Review firedragon

  • Geplaatst op
  • Door Myron
  • Geplaatst in review
  • 0

Toen ik voor het eerst de firedragon brandstof blokjes in handen kreeg dacht ik eigenlijk dat het een namaak esbit blokje zou zijn en dat het verder niks speciaals zou zijn behalve een nieuw alternatief op een markt waar alles al te vinden is maar firedragon heeft mij toch erg verrast met hun vorm van vaste brandstof blokjes.

Wat is het precies?

Deze eigenschappen heeft firedragon volgens de fabrikant:
• Niet giftig
• Gemaakt van vernieuwbare bronnen
• Te gebruiken in extreme omstandigheden: wind en regen
• Te ontsteken terwijl het blokje nat is
• Makkelijk te ontsteken
• Geurloos
• Te gebruiken om je handen te steriliseren
• Geen residu
• Veilig voor dieren
• Weinig licht emissie
• Mag mee in het vliegtuig

Ik ben het met alles eens behalve het residu. Er blijft soms toch een klein wit laagje achter, omdat deze redelijk hard is zou je het zelfs met je vingers weg kunnen krijgen (het blijft vaak een in geheel) maar toch laat het wel wat achter. Wel wil ik hier een punt aan toevoegen en dat is namelijk dat de brandstof het geweldig doet in de trangia brander en hieruit gemakkelijk uit te verwijderen is. (hier een linkje naar de indoor test)
Wat is het product nou echt? Firedragon heeft een vaste brandstof gemaakt die makkelijk mee te nemen is en waarbij je met een blokje je bijvoorbeeld je water kunt laten koken of je maaltijd maken. Doet het dit dan ook? Absoluut zonder enige twijfel. Ik heb met een blokje in mijn bos een grote maaltijd van Mountain house klaar kunnen maken en daarna voor een paar minuten mijn handen nog kunnen warmen. Wat ik vooral fijn vind aan de blokjes is de grootte. Je kunt erg makkelijk een blokje bewaren in je broekzak of een(zelfs twee of drie) gehele verpakking in je BOB gooien als je je richt op de 72uur. Dan hoef je namelijk nooit vuur te maken wat je veiligheid in gevaar kan brengen. In een verpakking zitten 6 blokjes dat zijn dus zes warme maaltijden oftewel voor 2personen genoeg voor 72uur! Dit vind ik ideaal.
Ik wil graag dat dingen in mijn BOB meerdere dingen kunnen en dat geldt ook voor deze brandstof. Niet alleen kun je je handen hiermee desinfecteren maar kun je het ook ideaal gebruiken als aanmaak materiaal door bijvoorbeeld je blokje heen te wrijven over feathersticks die je bijvoorbeeld hebt gemaakt of een klein stukje afsnijden van het blokje en zo eventueel een vuurtje beginnen. Dit allemaal voor 27gr per blokje vind ik het prachtig hoeveel je eraan kunt hebben. Het enige nadeel vind ik de verpakking, ik heb er zelf geen betere oplossing voor alleen had ik graag een opnieuw afsluitbare verpakking gehad als je het toch als aanmaak materiaal zou willen gebruiken.

Ideaal als noodbrandstof.
Prepshop.nl is offline, dit kan maar een ding betekenen: De SHTF is er. Je wilt graag koken maar zonder vuur of luidruchtige gasbrander dus wat pak je erbij? De firedragon brandstof. Zeker in huis schijnt deze brandstof als een prachtige ster boven alle andere uit. Met een blokje van 27 gram meer als 31minuten kookplezier! Dit zou je ook kunnen bereiken met bio-ethanol maar een fles meesjouwen of een simpel blokje, dan is de keuze snel gemaakt. Deze blokjes zijn ook nog eens geschikt voor binnenshuis en zonder het opgeven van je OPSEC vanwege het stille en geurloze branden.

Er zit een draak in mijn tas!
Een Vuurdraak in mijn EDC/GHB tas wel te verstaan. Ik vind de blokjes perfect voor een Everyday Carry of een Get Home Bag. De blokjes zijn namelijk erg compact en wegen maar 27gram dus je neemt ze makkelijk overal mee naar toe. Je kunt de blokjes namelijk met één vonk van een firesteel al aan krijgen of natuurlijk met een aansteker/lucifer. Zo kun je dus altijd eten koken of erg gemakkelijk een vuurtje beginnen mocht je ooit in een situatie komen dat je het nodig hebt.
Mijn Ouders zijn deze zomer op vakantie gegaan naar het prachtige Tsjechië. Natuurlijk kregen ze van mij een ICE pakketje mee oftewel In Case of Emergency. Ik had dit alles gedaan in een pannetje met daarin:
1. 3x Firedragon blokjes
2. 6x NRG pakketjes
3. Trangia brander
4. Pan zelf.
Met deze set heb je dus altijd wat te eten zonder enige moeite te doen. Geen inspanning hoeven te doen om een vuurtje te beginnen en daarop te koken kan je een boel stress besparen zeker in een noodsituatie.
Ik hoop dat je wat een review gehad hebt en ik ben erg benieuwd naar jouw eigen ervaringen met de Firedragon brandstof blokjes. Heb je nog suggesties voor volgende reviews? Laat het mij weten!
Myron.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden