The Hunter's Guide to Butchering, Smoking and Curing Wild Game and Fish

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €75!
Utrecht Centrum
2 op voorraad, opent dinsdag 10:00
Toon voorraad alle winkels

Met The Hunter's Guide to Butchering, Smoking, and Curing Wild Wild and Fish leer je aan de hand van gedetailleerde instructies, diagrammen en foto's hoe je wild slacht, het vlees bewaart en omtovert tot heerlijke maaltijden. Daarbij worden de volgende wilde dieren behandeld: herten, elanden, beren, wilde varkens, alligators, konijnen, eekhoorns, wasberen, opossum, muskusratten, bevers, slangen, schildpadden, kikkers, fazanten, korhoenders en andere wilde vogels, eenden, ganzen en andere watervogels, steuren, muskusvissen en andere grote zoetwatervissen, crappies, bluegill en andere kleine zoetwatervissen.

Een samenvatting van de onderwerpen die in dit boek behandeld worden:

  • Het kiezen van een jachtmes
  • Het samenstellen van een gereedschapskist voor veldslachting
  • Ontvellen en slachten van wild in alle maten, van beren tot kikkers
  • Veren van vederwild en watervogels verwijderen
  • Vis fileren
  • Voorkomen dat karkassen in het veld bederven
  • Vlees vrijhouden van verontreinigingen
  • Het conserveren van vlees door het in te vriezen, te drogen, in te blikken, te roken, te pekelen of te stoven
  • Vriesbrand voorkomen
  • Het bereiden van hoofdgerechten, van berenstoofpot tot gevulde opossum tot gebraden fazant en meer
  • Verschillende soorten worst van wild maken

Prep-opinie:

Dit is geen boek voor de veganisten en vegetariërs onder ons. Wel is dit een boek dat veel eerlijker is over waar vlees vandaan komt dan het anonieme stukje vlees in de supermarkt. Deze kennis vind je maar zelden in de huidige maatschappij. Het villen van dieren is iets dat altijd wordt gedaan voor ons en het maakt het vlees wat je eet niet meer dan een product. Dat terwijl het toch echt een dier was dat jou voedt en respect verdient. In dit boek staat precies hoe je kunt villen en het vlees portioneert. Hoe je het klaar kunt maken, maar ook voor langere termijn kunt drogen, roken of inmaken, zodat niets verloren kan gaan. Een must voor de vleeseter die niet durft weg te kijken waar zijn vlees vandaan komt. Hoe gaat dat te werk gaat en hoe kun je dat ook zelf doen? Zelfs mijn favoriete recept Jerky staat erin.

Eigenschappen

  • Auteur: Philip Hasheider
  • Taal: Engels
  • Aantal bladzijden: 224
  • Uitgever: Voyageur Press
  • Afmetingen: 24,1 x 18,4 x 1,9 cm
  • Gewicht: 651 g

Specificaties

EAN code 9780760343753

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen van dit product.